Meten is Weten

Meten is Weten

Straling van Masten

StralingPosted by Hans Baars 27 Nov, 2016 15:44:35

Al eerder in dit blog heb ik gewezen op de gevaren van straling. Eén van de grote boosdoeners in ons land (en ook in de omringende landen) is de zendmast. En met zendmast bedoel ik de mast die bij ons in de buurt staat, zodat we onze mobiele telefoon kunnen gebruiken en overal bereik hebben. Er is nog steeds veel verdeeldheid over de schade van dergelijke masten, vanzelfsprekend hoor je niets van de providers, die hebben andere belangen dan wij, de argeloze burgers.
Het valt ook op dat steeds meer masten verdekt worden opgesteld, op of in kerktorens worden gebouwd en ook steeds kleiner worden. Er worden ook namaakbomen neergezet die zendmasten verbergen, ja het moet niet gekker worden. Maar het ergste is natuurlijk dat de overheid niets doet. Men houdt zich aan de zogenaamde stralingslimiet, die door de Gezondheidsraad i.s.m. de ICNIRP en de WHO worden vastgesteld. Niettemin is die stralingslimiet veel en veel te hoog en geeft onze overheid de mogelijkheid zich achter deze veel te hoge limiet te verschuilen. Dat gaat vanzelfsprekend weer ten koste van ons. Daarbij komt dat we een van de drukbevolkte landen zijn wat betreft zendmasten. Wij hebben


Deze cijfers zijn van de overheid zelf overigens, van september 2016. Wilt u echt weten waar deze antennes bij u in de buurt staan? Klik dan op Antenneregister en type de plaatsnaam in. Vervolgens kan je op een zendmast klikken en krijg je informatie over de mast. De hoogte, de plaatsingsdatum, datum van ingebruikname, maar ook het vermogen en de veilige afstand. Ondertussen weten we dat we die veilige afstand met een korreltje zout mogen nemen.

Want je kan je ook voorstellen dat bestaande goede straling beïnvloed wordt door de talloze zendmasten. Bijvoorbeeld:

De zwarte lijn is een aardstraal die neutraal dan wel positief is. De gele lijn is een zendmast die straalt en de zwarte lijn raakt. Vanaf dat punt zal de aardstraal een andere lading hebben en minder positief kunnen worden. Mogelijk staat je huis aan het einde van de rode lijn en kan je een probleem krijgen. Niet noodzakelijk, maar fijn is anders.

Zo, tot zover de afschrikwekkende informatie. Wat te doen?
- Probeer zoveel mogelijk buiten bereik te blijven van alle zendmasten. Ik weet het, dat kan een probleem zijn, omdat je niet alles kunt tegenhouden of niet kunt verhuizen of dat jezelf Don Quichot voelt vechtend tegen de windmolens.
- Straling kan je - ook van zendmasten - tegengaan met shungite stenen. Zie vorige blog: klik hier. Niettemin kan ook dit een lastig gevecht zijn. Als zendmasten heel dichtbij staan kan het onvoldoende blijken te zijn met shungite, zendmasten worden bijgeplaatst, versterkt en het is wachten op 5G voordat we weer aan het werk kunnen om onze huizen te zuiveren.
- Er is allerlei soorten gaas, gordijnen, etc. in de handel, maar ik betwijfel of dit echt gaat werken.

Dus echt een waterdichte oplossing is er niet. Ontstoor je huis, blijf alert en als het kan, verhuis naar een gebied met weinig zendmasten (en ook weinig inwoners).
Kijk bijvoorbeeld ook in de Facebook group "Straling en zo" klik hier.
Kijk bijvoorbeeld ook in de Facebook group "Straling vervuilt de ether" klik hier.

Voor verdere informatie, klik op http://hansbaars.nl
  • Comments(0)//metenisweten.hansbaars.nl/#post3

Shungite - de beste antistralingsteen

StralingPosted by Hans Baars 02 Nov, 2016 17:09:22
In de vorige blog had ik het al even over de Shungit of Shungite steen. Dit is een heel bijzondere steen. Afkomstig uit Karelië, een gedeelte van Rusland dat aan Finland grenst en vooralsnog wordt de steensoort alleen daar aangetroffen. De ouderdom van de steensoort wordt geschat op 2 miljard jaar. Maar ja, hoe kwam het dan hier en alleen op deze plek? Daar zijn de meningen over verdeeld, er gaan verhalen over vulkaanuitbarstingen, plantenresten uit de oertijd of een meteoriet.
Wat is nou zo bijzonder aan Shungite? Het is een uniek mineraal qua samenstelling, is zwart en bestaat geheel uit koolstof moleculen. Moleculen in de vorm van een holle bol, buis, zogenaamde Fullerenen. Mogelijk van oorsprong van meteorieten met bijzondere eigenschappen. Door de fullerenen kunnen ze veel absorberen en zelfs "insluiten" wat mogelijk de absorberende werking van de steen tegen straling verklaart.

Het is niet alleen de beste antistraling steen mij bekend, maar heeft ook - zeggen sommigen - een genezend effect als je shungite in water legt en dat geregeld drinkt. Het functioneert ook als sterke antioxidant, kan pijnverlichtend werken en zelfs helpen bij eczeem e.d.

Er is soms sprake van andere vormen van shungite, men spreekt over supershungite en dat de ene beter is dan de andere. Vermoedelijk zijn dat alleen maar verkooptrucs. Ik heb geen grote verschillen gemeten tussen de verschillende soorten shungite.

Waarom gebruik ik shungite? In het begin van mijn startende bedrijf gebruikte ik dure ampullen om plekken in huizen te ontstoren, maar als er dan 5 of meer plekken te ontstoren zijn à € 35,- per stuk, dan wordt het alsnog een dure aangelegenheid. De meting hebben we dan nog niet eens meegerekend. Dus dat moest anders. Toen liep ik tegen de shungite op en voelde hoe krachtig deze stenen zijn. Met als extra voordeel, ze zijn nog heel betaalbaar ook! Ander bijkomend voordeel, in mijn praktijk ervaar ik dat deze steen veel minder vaak gereinigd hoeft te worden dan bijvoorbeeld zwarte toermalijn, ook een goede steen tegen straling.

Bij het ontstoren van een huis of een ander pand leg ik een shungite steen op de plek waar de ziekmakende lijn (kan water zijn, vervuilde aardstraal, GSM-straling, etc.) het huis binnen komt, zet een potloodstreepje op de plint en je hebt ook geen problemen meer om de juiste plek terug te vinden bij stofzuigen of huisdieren die een leuk zwart speeltje zien liggen.

Leg er ook een neer bij je PC/Laptop, draag er een op zak, leg er een bij je router neer. Verhoog de harmonie is huis, wees zuinig op jezelf en koop shungite.

Wil je shungite bestellen of heb je er vragen over? Stel ze gerust via Praktijk Hans Baars.

  • Comments(1)//metenisweten.hansbaars.nl/#post2

Wifi, de onzichtbare killer

StralingPosted by Hans Baars 06 Oct, 2016 15:53:36
Zijn er nog steeds mensen die twijfelen over de schadelijkheid van WIFI? Nee toch? WIFI, de verzamelnaam voor draadloze datacommunicatie, is een onzichtbare killer. De meeste WIFI apparatuur zendt op 2,4 Ghz tot 5Ghz, op dezelfde frequentie als bijvoorbeeld de magnetron. In de magnetron zorgt deze 2Ghz voor het resoneren van vochtdeeltjes, waardoor ons voedsel warm wordt. Aangezien wij mensen ook voor een groot deel uit water bestaan, zal je begrijpen dat dit verre van gezond is.
WIFI en UMTS hebben naast deze frequentie ook nog een puls en dat is de clou. Wij horen deze puls niet, maar de puls is er wel en kan ons oor(vocht) en elders wel binnendringen. Vanzelfsprekend houdt de industrie vol dat er niets aan de hand is, zo ook onze overheid. Die, hoewel WIFI in de ons omringende landen al stelselmatig wordt verminderd of afgeschaft, blijft vasthouden aan de onschadelijkheid hiervan.
Dan is het heel goed om eens te kijken naar het filmpje van de 5 Deense studenten die een test hebben gedaan met plantjes in een ruimte MET een WIFI router en plantjes in een ruimte zonder straling. https://www.youtube.com/watch?v=edqV9pyo658 Daaruit blijkt dat de plantjes niet of nauwelijks groeien met een WIFI router en zelfs afsterven. Dus goed kan het niet zijn. In hoeverre heb je er dan last van? Vooropgesteld dat iedereen uniek is en anders reageert op omstandigheden, kan het dus zijn dat je er - op het oog - niet of nauwelijks last van hebt. Hoewel de ene mens een beter of sterker immuunsysteem heeft, is het sowieso slecht voor de gezondheid. Onze kinderen gebruiken allerlei draadloze apparaten, maar zij hebben hersenen die nog in ontwikkeling zijn, dus denk aan je kinderen en probeer ze zoveel mogelijk van de iPad en aanverwante artikelen af te houden. Dat is zo zonde!
Er zijn ook al onderzoeken gedaan die wijzen op "lekkage" in de bloed-hersenbarrière. Tussen bloed en hersenen is een scheiding zodat alleen de goede stoffen de hersenen binnenkomen. Echter is er door het gebruik van mobiele telefoons en andere draadloze apparatuur sprake van schade aan deze afscheiding. Wees dus voorzichtig!

Bedenk ook dat er een aanzienlijk aantal andere apparaten in het huis via draadloze communicatie functioneren, dus ben je niet klaar als je alleen de WIFI apparatuur aanpakt.
Dan zijn er tegenwoordig ook nog heel veel plekken waar gratis WIFI wordt aangeboden, veel mensen delen hun WIFI verbinding zonder het te weten (bij bedrijven als Ziggo) en het is overal om ons heen.


Wat doen we ertegen?
1. Zet WIFI uit en trek weer kabels naar uw laptop/PC. Op iedere router kan je WIFI uitzetten.
2. Zet de WIFI adapter ook uit op laptop of PC. Staat deze niet uit, dan blijft deze adapter continu zoeken naar een WIFI verbinding. Vergeet dit dus niet!
3. Wilt u de WIFI niet uitzetten, zet de router dan uit als u naar bed gaat. Dan heeft u in ieder geval een betere nachtrust.
4. WIFI bij de buren? Praat erover met hen. Willen zij de WIFI niet uitzetten is er altijd nog de mogelijkheid om de WIFI tegen te houden met behang, folies, speciale verf. Kostbaar, maar het werkt.
5. Er zijn stralingsarme WIFI routers in de handel, die zeggen de straling te reduceren met 90% in stand-by stand. Het zou kunnen, maar hij blijft stralen en in stand-by stand wordt het apparaat niet gebruikt, dus waarom niet uitzetten?
6. Eenvoudiger is wellicht om zowel bij de WIFI router een anti straling steen neer te leggen. Dit kan vanzelfsprekend ook bij de muur van de buren. Je kan hiervoor zwarte toermalijn gebruiken, maar beter is nog shungite. Lees hier meer over op http://www.shungite-chi.com/ Dat zelfde geldt voor de meterkast en de computer(s). Leg hier ook een shungite steen neer. Voor het geld hoef je het niet te laten, want shungite is heel betaalbaar en bereikbaar voor iedereen.
Wil je shungite bestellen of heb je er vragen over? Of heb je vragen over WIFI en wat er precies tegen te doen? Stel ze gerust via Praktijk Hans Baars.Tot slot, er zijn ontwikkelingen gaande met Lifi (https://www.lifi.nl/). Dan gaat het over datatransport via licht in plaats van radiogolven. Het is 100x sneller dan WIFI, kent geen beperking van bandbreedte en men claimt dat het groene technologie is. Helaas kan het niet door muren heen. Maar let op! Het is het gebaseerd op LED verlichting en daar zijn ook de nodige kanttekeningen bij te maken. Sterker nog, zelfs de Gezondheidsraad waarschuwt voor het gebruik van LED (lees hier). Dus waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat we een volwaardige en gezonde vervanger hebben gevonden voor WIFI. Er is nog geen licht te zien aan het einde van de tunnel.

PS Wat zou men nou bedoelen met het plaatje bovenaan? Betekent WIFI vrije zone dat er geen WIFI is of dat je er niet voor hoeft te betalen?


  • Comments(0)//metenisweten.hansbaars.nl/#post1

Rozenkwarts en haar bijzondere eigenschappen

StralingPosted by Hans Baars 04 Oct, 2016 11:09:11
Rozenkwarts is wellicht niet direct de eerste steen waaraan je denkt als het gaat over het neutraliseren van straling, maar in sommige gevallen werkt dit wel degelijk. Proefondervindelijk heb ik geconstateerd dat één of meerdere rozenkwartsen plaatsen heel bijzondere effecten heeft.
Zo heb ik een keer een slaapkamer willen ontstoren, omdat daar een zendmast zeer dichtbij stond. Echter met shungite - doorgaans de beste anti-stralingsteen die er te vinden is - lukte het niet om alle negatieve straling op te heffen. Ook niet met meerdere stenen. Nadat in de 4 hoeken van de kamer rozenkwartsen waren geplaatst, veranderde direct de atmosfeer. Het werd zachter, prettiger en rustiger. Slapen was geen probleem meer.
Ook het voorbeeld van een "onprettige schuur" is zo aangepakt. Tijdens een meetmiddag hebben we een schuur gemeten en gevoeld en de atmosfeer was daar zeer onaangenaam. Voor het gevoel hing daar nog een hoop negatieve energie, energie van ruzie, strijd en ongelukkig zijn. Er werden geen entiteiten gemeten. De bewoonster die altijd door de schuur haar huis betrad, deed dat altijd achterwaarts. Ze voelde zich onaangenaam om door de schuur heen te moeten. Vervolgens heb ik iedereen naar buiten gestuurd en in de 4 hoeken van de schuur de rozenkwartsen neergelegd. Nadat men de schuur weer betrad was er direct een andere atmosfeer. Rustiger, fijner. De negatieve sfeer was geabsorbeerd door de rozenkwarts.

De rozenkwarts is de steen van de liefde, van de harmonie. Het is actief op het hartchakra en opent het hart. Het bevordert alle relaties en ook zelfacceptatie en eigenliefde. Het werkt rustgevend en bevordert openheid, zachtheid.

Let op bij het gebruik van edelstenen in slaapkamers, want soms kan de energie die van de stenen komt te groot, te veel zijn. Bij diverse huizen die ik reeds ontstoord heb en het gevoel had dat daar wel wat meer harmonieuze energie van pas zou komen, heb ik de bewoners geadviseerd op de 4 hoeken van hun perceel een rozenkwarts te plaatsen. Dit ter bescherming en de bevordering van hun onderlinge harmonie. En het werkt echt. Stenen moeten ook gereinigd worden. Zodra ze dof worden zijn ze "vol" en het is goed om ze vervolgens enkele uren in zonlicht of maanlicht te leggen. Enkele minuten afspoelen onder de koude kraan mag ook.

Rozenkwarts kan je op veel plekken kopen, maar voor goede kwaliteit kan je het beste contact opnemen met Inspiratie in Drachten: https://geneeskrachtigestenen.nl/ of Star Remedies: http://www.starremedies.nl/. Vragen over stenen en straling kunt u uiteraard ook bij mij kwijt.
via het contact formulier op: http://hansbaars.nl/contact/index.html of stuur direct een mail naar Praktijk Hans Baars
  • Comments(0)//metenisweten.hansbaars.nl/#post0