Meten is Weten

InwijdingLabyrint

Posted by Hans Baars 24 Apr, 2017 11:14:50

Alle inwijdingen zijn bijzonder dus ook de inwijding van het labyrint. Nadat de plek al is beschermd door twee bergkristallen en twee rozenkwartsen is het nu tijd voor de inwijding van het labyrint zelf.
Op de vier windrichtingen worden de vier elementen geplaatst en vervolgens de plek symbolisch verzegeld en de plek bekrachtigd. Op het noorden plaatsen we de (vrouwelijke) aarde, op het oosten plaatsen we de (mannelijke) lucht, op het zuiden plaatsen we het (mannelijke) vuur en op het westen plaatsen we het (vrouwelijke) water.

Blog image
Na de vier elementen toegevoegd te hebben loopt Winny met een witte roos naar het hart van het labyrint en ik met een obsidiaan, om het labyrint nog eens extra op te laden......

Vast leggenLabyrint

Posted by Hans Baars 30 Mar, 2017 17:43:40

Blog image
Zo, de eerste aangename lentedagen zijn gearriveerd. Het labyrint is goed neergelegd nu, smallere takken zijn vervangen door dikkere takken en het voelt nog beter nu. Aan de westkant is een vuurplaats aangelegd, omdat vuur bij een labyrintloop een extra dimensie geeft, naast warmte en gezelligheid. Bij de inwijding gaan we tenslotte ook de vier elementen toevoegen aan het labyrint: aarde, lucht, water en vuur.Nu dat ook geregeld is, wordt het tijd om het labyrint vast te zetten op de grond. Zodanig, dat we er tussendoor kunnen maaien en dat ie blijft liggen mochten deelnemers tegen de zijkanten aanlopen. Na overleg blijkt heel stevig ijzerdraad een goede optie. Dus heb ik twee rollen gekocht van 25m met een dikte van 2,7mm en we kunnen aan de slag. Dit is goed stevig ijzerdraad en kan goed gebogen worden en ook nog eens stevig worden vastgezet. Ideaal dus.

Blog imageTwee rollen ijzerdraad (wat natuurlijk niet genoeg is) om per stok 2x een "haring" in de grond te drukken.
Blog image
25 cm per stuk ijzerdraad en dan afknippen en ombuigen bij de stok zelf, zodat de juiste maat genomen wordt.Blog imageBlog image
In de grond drukken en mooi vast!


Proef leggenLabyrint

Posted by Hans Baars 23 Mar, 2017 16:58:48

Allereerst dank voor alle leuke reacties op de vraag "rond of vierkant". Het is duidelijk, hij moet rond worden of moet ik zeggen zij moet rond worden? Hoe dan ook, rond is de vorm.

Ik zal er maar rond voor uitkomen, als ik hiervan moet rondkomen, zal ik eerst met de pet rond moeten gaan. Wie dan het rondje betaalt is degene die als laatste rondwaart. Maar goed, bij mij is het glas ook altijd halfrond.

Blog image
Vandaag was het 11 graden met een frisse oost of zuidoostenwind en er is vandaag gekeken hoe het labyrint ligt als we de takken op de grond leggen. Ik moet zeggen, het ziet er mooier en duidelijker uit dan met bamboe, om het simpele feit dat de stokken veel dikker zijn en het dus overzichtelijker is. Het zien van het hele labyrint is belangrijk.

Blog image
Aangezien er is gekozen voor het klassieke labyrint beginnen we met een kruis en vier hoekpunten. Dit proef leggen heb ik samen gedaan met Peter Gertsen van Ambacht Berkenkracht. Hij is een handwerksman pur sang en maakt naast vingerlabyrinten van diverse houtsoorten ook didgeridoos. Kijk eens op http://ambachtberkenkracht.nl/didgeridoo.php


Nu het labyrint zo ligt, voelt dit al helemaal goed. Het is met de opening gericht naar het oosten en het ziet er al heel fraai uit. Al pratende en (over)leggende zal het grootste gedeelte blijven liggen. Wel worden kleinere takken vervangen door grotere, er zullen nog meer rondingen worden aangebracht en tot slot zal alles worden gefixeerd met ijzerdraad. Zodat niet telkens stokken teruggelegd hoeven worden.
Vanzelfsprekend wordt het hele labyrint nog schoon gemaakt, er worden nog een viertal stenen omheen gelegd en alles wordt nog vastgezet. Hieronder het resultaat van vandaag.

Blog imageIemand nog aanvullingen?Rond of vierkant?Labyrint

Posted by Hans Baars 11 Mar, 2017 16:31:56

Blog imageWat is hier verder nog aan toe te voegen..... Laurier Ontdekkingsreizen. Het pad op weg naar de creatie van het labyrint is zoals altijd een ontdekkingsreis. Waar neemt het labyrint van laurier mij mee naar toe. Waar zal het komen te liggen, hoe zal het eruit zien?

De grote takken zijn vrijwel allemaal geknipt en liggen klaar om op een bepaalde lengte geknipt te worden, geheel afhankelijk van de breedte van de paden.
Blog image
Prettig is om de takken straks op het gras te leggen met een breedte van 50cm. Meten is weten tenslotte, dus moet ik een stuk gras reserveren van 7,5m bij 7m. Tenminste, als we het hebben over het klassieke labyrint. En dan is nog de vraag, maken we het labyrint in het vierkant of gaan we deze rond maken? Als het labyrint rond moet worden, moeten de takken korter worden afgeknipt. We gaan eerst maar eens proef leggen en kijken hoe het eruit ziet en - belangrijker nog - hoe het voelt als het labyrint vierkant is. Wat vinden jullie? Rond of vierkant?

Meten is weten, dus als we dit labyrint gaan maken, zijn de maten ook duidelijk:
Blog image


VoorbereidingenLabyrint

Posted by Hans Baars 05 Mar, 2017 10:39:42

Blog image
Zo, een nieuwe plek met de mogelijkheid om een labyrint aan te leggen. Heerlijk! We hebben een plekje in het buitengebied van Vlagtwedde gevonden met een grote voortuin en daar kunnen we een labyrint aanleggen.

Bij het vorige huis stond heel veel bamboe in de tuin, wat ik heb gebruikt om een bamboelabyrint aan te leggen. Bamboe stokken van 50cm, 1m en 1,5m heb ik gebruikt om op enkele plekken een vierkant klassiek labyrint uit te leggen. Hier is echter een enorme haag van Laurier. Deze haag zorgt ervoor dat we weinig licht in huis krijgen en dat betekent werk aan de winkel. De haag zal worden gesnoeid en de grote takken ga ik bewerken zodat we wederom een klassiek labyrint aan gaan leggen, maar nu van laurierstokken.

De Laurus Nobilis (Laurier) is een bijzondere plant met geneeskrachtige werking en we weten allemaal dat de lauwerkrans is afgeleid van deze plant. Oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied kan deze plant wel 100 jaar worden en circa 10 meter hoog.

Hier kan je zien hoe de haag er nu uitziet en hoe het ons uitzicht belemmert. De eerste foto is van de kant van het huis, de tweede vanaf het land.

Maar dan pak je de snoeischaar, takkentang en de boomzaag en dan ben je na een paar uur al een aardig stuk opgeschoten..... De energie voelt anders, het is weer open, licht en ontvankelijk. Het stroomt.
Blog image
Blog image
De kleinere takken gaan bij het tuinafval, de grotere heb ik apart gelegd, zodat deze straks gebruikt kunnen worden voor de paden van het klassieke labyrint.
Blog image

Blog image
Straling van MastenStraling

Posted by Hans Baars 27 Nov, 2016 15:44:35

Blog image
Al eerder in dit blog heb ik gewezen op de gevaren van straling. Eén van de grote boosdoeners in ons land (en ook in de omringende landen) is de zendmast. En met zendmast bedoel ik de mast die bij ons in de buurt staat, zodat we onze mobiele telefoon kunnen gebruiken en overal bereik hebben. Er is nog steeds veel verdeeldheid over de schade van dergelijke masten, vanzelfsprekend hoor je niets van de providers, die hebben andere belangen dan wij, de argeloze burgers.
Het valt ook op dat steeds meer masten verdekt worden opgesteld, op of in kerktorens worden gebouwd en ook steeds kleiner worden. Er worden ook namaakbomen neergezet die zendmasten verbergen, ja het moet niet gekker worden. Maar het ergste is natuurlijk dat de overheid niets doet. Men houdt zich aan de zogenaamde stralingslimiet, die door de Gezondheidsraad i.s.m. de ICNIRP en de WHO worden vastgesteld. Niettemin is die stralingslimiet veel en veel te hoog en geeft onze overheid de mogelijkheid zich achter deze veel te hoge limiet te verschuilen. Dat gaat vanzelfsprekend weer ten koste van ons. Daarbij komt dat we een van de drukbevolkte landen zijn wat betreft zendmasten. Wij hebben
Blog image

Deze cijfers zijn van de overheid zelf overigens, van september 2016. Wilt u echt weten waar deze antennes bij u in de buurt staan? Klik dan op Antenneregister en type de plaatsnaam in. Vervolgens kan je op een zendmast klikken en krijg je informatie over de mast. De hoogte, de plaatsingsdatum, datum van ingebruikname, maar ook het vermogen en de veilige afstand. Ondertussen weten we dat we die veilige afstand met een korreltje zout mogen nemen.

Want je kan je ook voorstellen dat bestaande goede straling beïnvloed wordt door de talloze zendmasten. Bijvoorbeeld:

Blog imageDe zwarte lijn is een aardstraal die neutraal dan wel positief is. De gele lijn is een zendmast die straalt en de zwarte lijn raakt. Vanaf dat punt zal de aardstraal een andere lading hebben en minder positief kunnen worden. Mogelijk staat je huis aan het einde van de rode lijn en kan je een probleem krijgen. Niet noodzakelijk, maar fijn is anders.

Zo, tot zover de afschrikwekkende informatie. Wat te doen?
- Probeer zoveel mogelijk buiten bereik te blijven van alle zendmasten. Ik weet het, dat kan een probleem zijn, omdat je niet alles kunt tegenhouden of niet kunt verhuizen of dat jezelf Don Quichot voelt vechtend tegen de windmolens.
- Straling kan je - ook van zendmasten - tegengaan met shungite stenen. Zie vorige blog: klik hier. Niettemin kan ook dit een lastig gevecht zijn. Als zendmasten heel dichtbij staan kan het onvoldoende blijken te zijn met shungite, zendmasten worden bijgeplaatst, versterkt en het is wachten op 5G voordat we weer aan het werk kunnen om onze huizen te zuiveren.
- Er is allerlei soorten gaas, gordijnen, etc. in de handel, maar ik betwijfel of dit echt gaat werken.

Dus echt een waterdichte oplossing is er niet. Ontstoor je huis, blijf alert en als het kan, verhuis naar een gebied met weinig zendmasten (en ook weinig inwoners).
Kijk bijvoorbeeld ook in de Facebook group "Straling en zo" klik hier.
Kijk bijvoorbeeld ook in de Facebook group "Straling vervuilt de ether" klik hier.

Voor verdere informatie, klik op http://hansbaars.nl
Shungite - de beste antistralingsteenStraling

Posted by Hans Baars 02 Nov, 2016 17:09:22

Blog imageIn de vorige blog had ik het al even over de Shungit of Shungite steen. Dit is een heel bijzondere steen. Afkomstig uit Karelië, een gedeelte van Rusland dat aan Finland grenst en vooralsnog wordt de steensoort alleen daar aangetroffen. De ouderdom van de steensoort wordt geschat op 2 miljard jaar. Maar ja, hoe kwam het dan hier en alleen op deze plek? Daar zijn de meningen over verdeeld, er gaan verhalen over vulkaanuitbarstingen, plantenresten uit de oertijd of een meteoriet.
Wat is nou zo bijzonder aan Shungite? Het is een uniek mineraal qua samenstelling, is zwart en bestaat geheel uit koolstof moleculen. Moleculen in de vorm van een holle bol, buis, zogenaamde Fullerenen. Mogelijk van oorsprong van meteorieten met bijzondere eigenschappen. Door de fullerenen kunnen ze veel absorberen en zelfs "insluiten" wat mogelijk de absorberende werking van de steen tegen straling verklaart.

Het is niet alleen de beste antistraling steen mij bekend, maar heeft ook - zeggen sommigen - een genezend effect als je shungite in water legt en dat geregeld drinkt. Het functioneert ook als sterke antioxidant, kan pijnverlichtend werken en zelfs helpen bij eczeem e.d.

Er is soms sprake van andere vormen van shungite, men spreekt over supershungite en dat de ene beter is dan de andere. Vermoedelijk zijn dat alleen maar verkooptrucs. Ik heb geen grote verschillen gemeten tussen de verschillende soorten shungite.

Waarom gebruik ik shungite? In het begin van mijn startende bedrijf gebruikte ik dure ampullen om plekken in huizen te ontstoren, maar als er dan 5 of meer plekken te ontstoren zijn à € 35,- per stuk, dan wordt het alsnog een dure aangelegenheid. De meting hebben we dan nog niet eens meegerekend. Dus dat moest anders. Toen liep ik tegen de shungite op en voelde hoe krachtig deze stenen zijn. Met als extra voordeel, ze zijn nog heel betaalbaar ook! Ander bijkomend voordeel, in mijn praktijk ervaar ik dat deze steen veel minder vaak gereinigd hoeft te worden dan bijvoorbeeld zwarte toermalijn, ook een goede steen tegen straling.

Bij het ontstoren van een huis of een ander pand leg ik een shungite steen op de plek waar de ziekmakende lijn (kan water zijn, vervuilde aardstraal, GSM-straling, etc.) het huis binnen komt, zet een potloodstreepje op de plint en je hebt ook geen problemen meer om de juiste plek terug te vinden bij stofzuigen of huisdieren die een leuk zwart speeltje zien liggen.

Leg er ook een neer bij je PC/Laptop, draag er een op zak, leg er een bij je router neer. Verhoog de harmonie is huis, wees zuinig op jezelf en koop shungite.

Wil je shungite bestellen of heb je er vragen over? Stel ze gerust via Praktijk Hans Baars.

Wifi, de onzichtbare killerStraling

Posted by Hans Baars 06 Oct, 2016 15:53:36

Blog imageZijn er nog steeds mensen die twijfelen over de schadelijkheid van WIFI? Nee toch? WIFI, de verzamelnaam voor draadloze datacommunicatie, is een onzichtbare killer. De meeste WIFI apparatuur zendt op 2,4 Ghz tot 5Ghz, op dezelfde frequentie als bijvoorbeeld de magnetron. In de magnetron zorgt deze 2Ghz voor het resoneren van vochtdeeltjes, waardoor ons voedsel warm wordt. Aangezien wij mensen ook voor een groot deel uit water bestaan, zal je begrijpen dat dit verre van gezond is.
WIFI en UMTS hebben naast deze frequentie ook nog een puls en dat is de clou. Wij horen deze puls niet, maar de puls is er wel en kan ons oor(vocht) en elders wel binnendringen. Vanzelfsprekend houdt de industrie vol dat er niets aan de hand is, zo ook onze overheid. Die, hoewel WIFI in de ons omringende landen al stelselmatig wordt verminderd of afgeschaft, blijft vasthouden aan de onschadelijkheid hiervan.
Dan is het heel goed om eens te kijken naar het filmpje van de 5 Deense studenten die een test hebben gedaan met plantjes in een ruimte MET een WIFI router en plantjes in een ruimte zonder straling. https://www.youtube.com/watch?v=edqV9pyo658 Daaruit blijkt dat de plantjes niet of nauwelijks groeien met een WIFI router en zelfs afsterven. Dus goed kan het niet zijn. In hoeverre heb je er dan last van? Vooropgesteld dat iedereen uniek is en anders reageert op omstandigheden, kan het dus zijn dat je er - op het oog - niet of nauwelijks last van hebt. Hoewel de ene mens een beter of sterker immuunsysteem heeft, is het sowieso slecht voor de gezondheid. Onze kinderen gebruiken allerlei draadloze apparaten, maar zij hebben hersenen die nog in ontwikkeling zijn, dus denk aan je kinderen en probeer ze zoveel mogelijk van de iPad en aanverwante artikelen af te houden. Dat is zo zonde!
Er zijn ook al onderzoeken gedaan die wijzen op "lekkage" in de bloed-hersenbarrière. Tussen bloed en hersenen is een scheiding zodat alleen de goede stoffen de hersenen binnenkomen. Echter is er door het gebruik van mobiele telefoons en andere draadloze apparatuur sprake van schade aan deze afscheiding. Wees dus voorzichtig!

Bedenk ook dat er een aanzienlijk aantal andere apparaten in het huis via draadloze communicatie functioneren, dus ben je niet klaar als je alleen de WIFI apparatuur aanpakt.
Dan zijn er tegenwoordig ook nog heel veel plekken waar gratis WIFI wordt aangeboden, veel mensen delen hun WIFI verbinding zonder het te weten (bij bedrijven als Ziggo) en het is overal om ons heen.
Blog image

Wat doen we ertegen?
1. Zet WIFI uit en trek weer kabels naar uw laptop/PC. Op iedere router kan je WIFI uitzetten.
2. Zet de WIFI adapter ook uit op laptop of PC. Staat deze niet uit, dan blijft deze adapter continu zoeken naar een WIFI verbinding. Vergeet dit dus niet!
3. Wilt u de WIFI niet uitzetten, zet de router dan uit als u naar bed gaat. Dan heeft u in ieder geval een betere nachtrust.
4. WIFI bij de buren? Praat erover met hen. Willen zij de WIFI niet uitzetten is er altijd nog de mogelijkheid om de WIFI tegen te houden met behang, folies, speciale verf. Kostbaar, maar het werkt.
5. Er zijn stralingsarme WIFI routers in de handel, die zeggen de straling te reduceren met 90% in stand-by stand. Het zou kunnen, maar hij blijft stralen en in stand-by stand wordt het apparaat niet gebruikt, dus waarom niet uitzetten?
6. Eenvoudiger is wellicht om zowel bij de WIFI router een anti straling steen neer te leggen. Dit kan vanzelfsprekend ook bij de muur van de buren. Je kan hiervoor zwarte toermalijn gebruiken, maar beter is nog shungite. Lees hier meer over op http://www.shungite-chi.com/ Dat zelfde geldt voor de meterkast en de computer(s). Leg hier ook een shungite steen neer. Voor het geld hoef je het niet te laten, want shungite is heel betaalbaar en bereikbaar voor iedereen.
Wil je shungite bestellen of heb je er vragen over? Of heb je vragen over WIFI en wat er precies tegen te doen? Stel ze gerust via Praktijk Hans Baars.


Blog image

Tot slot, er zijn ontwikkelingen gaande met Lifi (https://www.lifi.nl/). Dan gaat het over datatransport via licht in plaats van radiogolven. Het is 100x sneller dan WIFI, kent geen beperking van bandbreedte en men claimt dat het groene technologie is. Helaas kan het niet door muren heen. Maar let op! Het is het gebaseerd op LED verlichting en daar zijn ook de nodige kanttekeningen bij te maken. Sterker nog, zelfs de Gezondheidsraad waarschuwt voor het gebruik van LED (lees hier). Dus waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat we een volwaardige en gezonde vervanger hebben gevonden voor WIFI. Er is nog geen licht te zien aan het einde van de tunnel.

PS Wat zou men nou bedoelen met het plaatje bovenaan? Betekent WIFI vrije zone dat er geen WIFI is of dat je er niet voor hoeft te betalen?