Meten is Weten

Meten is Weten

Straling van Masten

StralingPosted by Hans Baars 27 Nov, 2016 15:44:35

Al eerder in dit blog heb ik gewezen op de gevaren van straling. Eén van de grote boosdoeners in ons land (en ook in de omringende landen) is de zendmast. En met zendmast bedoel ik de mast die bij ons in de buurt staat, zodat we onze mobiele telefoon kunnen gebruiken en overal bereik hebben. Er is nog steeds veel verdeeldheid over de schade van dergelijke masten, vanzelfsprekend hoor je niets van de providers, die hebben andere belangen dan wij, de argeloze burgers.
Het valt ook op dat steeds meer masten verdekt worden opgesteld, op of in kerktorens worden gebouwd en ook steeds kleiner worden. Er worden ook namaakbomen neergezet die zendmasten verbergen, ja het moet niet gekker worden. Maar het ergste is natuurlijk dat de overheid niets doet. Men houdt zich aan de zogenaamde stralingslimiet, die door de Gezondheidsraad i.s.m. de ICNIRP en de WHO worden vastgesteld. Niettemin is die stralingslimiet veel en veel te hoog en geeft onze overheid de mogelijkheid zich achter deze veel te hoge limiet te verschuilen. Dat gaat vanzelfsprekend weer ten koste van ons. Daarbij komt dat we een van de drukbevolkte landen zijn wat betreft zendmasten. Wij hebben


Deze cijfers zijn van de overheid zelf overigens, van september 2016. Wilt u echt weten waar deze antennes bij u in de buurt staan? Klik dan op Antenneregister en type de plaatsnaam in. Vervolgens kan je op een zendmast klikken en krijg je informatie over de mast. De hoogte, de plaatsingsdatum, datum van ingebruikname, maar ook het vermogen en de veilige afstand. Ondertussen weten we dat we die veilige afstand met een korreltje zout mogen nemen.

Want je kan je ook voorstellen dat bestaande goede straling beïnvloed wordt door de talloze zendmasten. Bijvoorbeeld:

De zwarte lijn is een aardstraal die neutraal dan wel positief is. De gele lijn is een zendmast die straalt en de zwarte lijn raakt. Vanaf dat punt zal de aardstraal een andere lading hebben en minder positief kunnen worden. Mogelijk staat je huis aan het einde van de rode lijn en kan je een probleem krijgen. Niet noodzakelijk, maar fijn is anders.

Zo, tot zover de afschrikwekkende informatie. Wat te doen?
- Probeer zoveel mogelijk buiten bereik te blijven van alle zendmasten. Ik weet het, dat kan een probleem zijn, omdat je niet alles kunt tegenhouden of niet kunt verhuizen of dat jezelf Don Quichot voelt vechtend tegen de windmolens.
- Straling kan je - ook van zendmasten - tegengaan met shungite stenen. Zie vorige blog: klik hier. Niettemin kan ook dit een lastig gevecht zijn. Als zendmasten heel dichtbij staan kan het onvoldoende blijken te zijn met shungite, zendmasten worden bijgeplaatst, versterkt en het is wachten op 5G voordat we weer aan het werk kunnen om onze huizen te zuiveren.
- Er is allerlei soorten gaas, gordijnen, etc. in de handel, maar ik betwijfel of dit echt gaat werken.

Dus echt een waterdichte oplossing is er niet. Ontstoor je huis, blijf alert en als het kan, verhuis naar een gebied met weinig zendmasten (en ook weinig inwoners).
Kijk bijvoorbeeld ook in de Facebook group "Straling en zo" klik hier.
Kijk bijvoorbeeld ook in de Facebook group "Straling vervuilt de ether" klik hier.

Voor verdere informatie, klik op http://hansbaars.nl
  • Comments(0)//metenisweten.hansbaars.nl/#post3