Meten is Weten

Meten is Weten

Voorbereidingen

LabyrintPosted by Hans Baars 05 Mar, 2017 10:39:42

Zo, een nieuwe plek met de mogelijkheid om een labyrint aan te leggen. Heerlijk! We hebben een plekje in het buitengebied van Vlagtwedde gevonden met een grote voortuin en daar kunnen we een labyrint aanleggen.

Bij het vorige huis stond heel veel bamboe in de tuin, wat ik heb gebruikt om een bamboelabyrint aan te leggen. Bamboe stokken van 50cm, 1m en 1,5m heb ik gebruikt om op enkele plekken een vierkant klassiek labyrint uit te leggen. Hier is echter een enorme haag van Laurier. Deze haag zorgt ervoor dat we weinig licht in huis krijgen en dat betekent werk aan de winkel. De haag zal worden gesnoeid en de grote takken ga ik bewerken zodat we wederom een klassiek labyrint aan gaan leggen, maar nu van laurierstokken.

De Laurus Nobilis (Laurier) is een bijzondere plant met geneeskrachtige werking en we weten allemaal dat de lauwerkrans is afgeleid van deze plant. Oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied kan deze plant wel 100 jaar worden en circa 10 meter hoog.

Hier kan je zien hoe de haag er nu uitziet en hoe het ons uitzicht belemmert. De eerste foto is van de kant van het huis, de tweede vanaf het land.

Maar dan pak je de snoeischaar, takkentang en de boomzaag en dan ben je na een paar uur al een aardig stuk opgeschoten..... De energie voelt anders, het is weer open, licht en ontvankelijk. Het stroomt.


De kleinere takken gaan bij het tuinafval, de grotere heb ik apart gelegd, zodat deze straks gebruikt kunnen worden voor de paden van het klassieke labyrint.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.