Meten is Weten

Meten is Weten

Proef leggen

LabyrintPosted by Hans Baars 23 Mar, 2017 16:58:48
Allereerst dank voor alle leuke reacties op de vraag "rond of vierkant". Het is duidelijk, hij moet rond worden of moet ik zeggen zij moet rond worden? Hoe dan ook, rond is de vorm.

Ik zal er maar rond voor uitkomen, als ik hiervan moet rondkomen, zal ik eerst met de pet rond moeten gaan. Wie dan het rondje betaalt is degene die als laatste rondwaart. Maar goed, bij mij is het glas ook altijd halfrond.


Vandaag was het 11 graden met een frisse oost of zuidoostenwind en er is vandaag gekeken hoe het labyrint ligt als we de takken op de grond leggen. Ik moet zeggen, het ziet er mooier en duidelijker uit dan met bamboe, om het simpele feit dat de stokken veel dikker zijn en het dus overzichtelijker is. Het zien van het hele labyrint is belangrijk.


Aangezien er is gekozen voor het klassieke labyrint beginnen we met een kruis en vier hoekpunten. Dit proef leggen heb ik samen gedaan met Peter Gertsen van Ambacht Berkenkracht. Hij is een handwerksman pur sang en maakt naast vingerlabyrinten van diverse houtsoorten ook didgeridoos. Kijk eens op http://ambachtberkenkracht.nl/didgeridoo.php


Nu het labyrint zo ligt, voelt dit al helemaal goed. Het is met de opening gericht naar het oosten en het ziet er al heel fraai uit. Al pratende en (over)leggende zal het grootste gedeelte blijven liggen. Wel worden kleinere takken vervangen door grotere, er zullen nog meer rondingen worden aangebracht en tot slot zal alles worden gefixeerd met ijzerdraad. Zodat niet telkens stokken teruggelegd hoeven worden.
Vanzelfsprekend wordt het hele labyrint nog schoon gemaakt, er worden nog een viertal stenen omheen gelegd en alles wordt nog vastgezet. Hieronder het resultaat van vandaag.

Iemand nog aanvullingen?  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.